Cake smash fotografie

De uit Amerika overgewaaide traditie van de zogenaamde cake smash fotoshoot is ook in Nederland steeds populairder. Het is een leuk dagje uit en de foto’s leggen een onvergetelijk moment in de ontwikkeling van je kind vast.

Wat is een cake smash fotoshoot eigenlijk? Wanneer je kindje een jaar oud wordt is dat natuurlijk een bijzondere gebeurtenis! Je kunt natuurlijk slingers ophangen en een feestje geven. Maar je kunt het ook vieren zoals de Amerikanen dat doen: met een Cake Smash foto. Dit is een foto waarop je eenjarige fraai uitgedost in thematische kleding van je keuze gefotografeerd wordt met een taart en andere attributen die duidelijk maken dat het om de verjaardag van een eenjarig kindje gaat. Het mooiste moment is natuurlijk als je kindje de taart te lijf gaat en er smakelijk van smult.

Is een cake smash fotoshoot iets voor mij?

Een cake smash fotoshoot bevat typisch de volgende elementen:

  • Foto’s van de speciaal voor de gelegenheid gebakken taart;
  • Foto’s van je kind die de taart voor het eerst ziet (en er nog niet van heeft gegeten);
  • Actiefoto’s van de interactie tussen je kindje en de taart;
  • Close-ups van handen en gezicht van je kind dat de taart te lijf gaat;
  • Eventueel een foto in een kinderbadje na afloop;
  • (Tip: gebruik de leukste foto als uitnodiging voor het feestje).

Welke kleding is geschikt voor een Cake smash foto?

Veel mensen geven hun kindje een sieraad cadeau voor de eerste verjaardag. Het is dan natuurlijk ook leuk om dit op de foto te dragen. Ook kan het leuk zijn om de gehele fotoshoot een thema mee te geven. De lievelings-persoonlijkheden van je kind uit boekjes of tekenfilms of sprookjes bijvoorbeeld. Een kind in alleen een luier is minder geschikt. Een broekje maakt het al een leukere foto.

Wat is een geschikte taart voor de cake smash?

Het leukste is een taart die past bij de dag: zoals een taart waarin het cijfer 1 is verwerkt of een taart die past bij het gekozen thema zoals een sprookje. Een bruine chocoladetaart of felrode taarten zijn minder geschikt omdat dit bepaalde associaties op kan roepen als je kindje er eenmaal helemaal onder zit in de loop van de shoot.

Voorbeelden van Cake smash foto’s

Je ziet hieronder een aantal voorbeelden van cake smash foto’s. Kun je er geen genoeg van krijgen? Kijk dan hier voor meer voorbeelden.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wat is er leuker dan je kind lekker bezig te zien met een lekkere taart in een leuke setting? Iets voor jou? Neem even contact op met NewBornStars: wij vertellen je er graag alles over.